Padel bij Oriënt

Binnen onze club wordt er momenteel hard gewerkt om Padelbanen te realiseren zodat wij deze mooie nieuwe sport kunnen aanbieden aan onze leden. Op dit moment is Padel een van de snelst groeiende sporten ter wereld, met wereldwijd ruim 10 miljoen spelers. Ook in Nederland is Padel de laatste jaren exponentieel gegroeid. Waar de teller in 2015 nog niet eens op 50 Padelbanen stond, is dit in 2020 toegenomen naar ruim 450, en is de verwachting dat er eind 2021 ruim 650 Padelbanen in Nederland gerealiseerd zijn. 

Waarom Padel? 

In het algemeen wordt er de laatste jaren een trend gezien dat tennisverenigingen krimpen. Ook Oriënt heeft hiermee te maken gehad. Nu hebben we dit jaar een groei in leden kunnen verwezenlijken, maar kunnen we dit ook vasthouden? 

Uit onderzoek blijkt dat clubs waar Padel wordt geïntroduceerd ook de clubs zijn waar de meeste groei waargenomen wordt. De KNLTB voorspelt dat elke Padelbaan zo'n 50 nieuwe leden oplevert binnen 3 jaar! Bij een aantal andere clubs waar we contact mee hebben, is deze verwachting zelfs flink overstegen. 

Padel in Limburg 

Momenteel zijn er in Limburg 8 clubs die Padelbanen hebben. Hier komen op korte termijn nog 5 locaties bij. Daarnaast zijn er nog een groot aantal clubs (c.a. 20) die onderzoeken of uitbreiding met Padelbanen in de mogelijkheden ligt. Om als club de Padel fanaten uit de regio naar ons toe te kunnen trekken, moeten we snel handelen.

Hoe ver zijn we? 

De vergunning is goedgekeurd door de gemeente! Het zal worden gepubliceerd, en 6 weken ter inzage beschikbaar zijn. Wanneer er bezwaar wordt aangetekend, heeft de gemeente daarna nog 6 weken om de bezwaren te onderzoeken.

Daarnaast hebben we offertes opgevraagd bij verschillende partijen, om een afgewogen keuze te kunnen maken voor de beste prijs/kwaliteit verhouding van de banen. We hopen hier snel een voorlopige keuze in te kunnen maken, zodat de bouw zo snel mogelijk na het verkrijgen van de definitieve vergunning zou kunnen starten. 

We hebben bij Oriënt nu al een fantastische club. En met Padel erbij, gaat Oriënt een nog mooiere toekomst tegemoet! 

Heb je vragen, of wil je meer informatie, laat het ons weten via [email protected]. En schroom niet om je enthousiasme te delen, zowel binnen als buiten de club!

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912