Info openen kantine

Openen en bedrijfsklaar maken.

Een lid van de barcommissie opent het paviljoen en schakelt het alarm uit. Hij zal u aanwijzingen geven en ondersteunen om de bar bedrijfsklaar te maken. Als u een kantinedienst van een voorganger overneemt dan is de bar al bedrijfsklaar. U krijgt dan alleen de relevante aanwijzingen. 

1.            Wat moet er bij het opstarten gebeuren? 

1.            Inschakelen van de verlichting

2.            Openen van andere deuren (buitendeuren naar terras, tussendeur naar                 kleedkamers) 

3.            Doorspoelen koffieapparaat en eventueel bijvullen 

4.            Spoelbak vullen  Inschakelen vaatwasser. 

5.            Inschakelen geluidsapparatuur 

6.            Aanvullen bar, koelkasten en food (snoep) 

7.            Instructiemap doornemen 

8.            Geldlade tellen inschrijven op de kantinelijst

Barwerkzaamheden  

1.            Serveren van dranken en etenswaren aan de bar.

2.            Indien gewenst frituren met bediening afzuigkap.

3.            Indien gevraagd bediening magnetron en tosti apparaat 

4.            Afrekenen van de consumpties en bedienen van kassa voor betalende en  voorkoop bonnen. 

5.            Ophalen van lege glazen en kopjes ed. ook op het terras 

6.            Spoelen van glazen en de vaatwasser vullen en legen. 

7.            Schoonhouden keuken en bar 

8.            Aansluiten biervaten

9.            Toezicht houden in de bar (bezoekers, drankgebruik, muziekniveau)

10.         Indien nog niet eerder ingevuld, Instructie Verantwoord Alcohol (IVA) doornemen en ondertekenen 

Opruimen bij einde kantinedienst 

1.            Vaat opruimen/ glazen spoelen

2.            Bar/tap schoonmaken, spoelbak legen 

3.            Bierrooster schoonmaken 

4.            Keuken opruimen en blad vochtig afnemen 

5.            Vaatwasser leegmaken en uitzetten  

6.            Frituur uit en afzuigkap uit 

7.            Volle prullenbakken leegmaken en zakken in buiten afvalcontainer deponeren 

8.            Asbakken schoonspoelen 

9.            Lege glazen flessen in glascontainer deponeren

10.         Bar/koelkasten aanvullen 

11.         Tafels in kantine en terras afnemen met vochtige doek

Afsluiten 

1.            Uitschakelen geluidsapparatuur.

2.            Geld uit kassa afstorten in kluis met ingevuld briefje.  

3.            Lichten in kleedkamers en gang uitdoen. Tussendeur sluiten, sleutel ophangen. 

4.            Deur naar terras met sleutel sluiten, alle andere (nooduitgang) deuren dicht. 

5.            Lichten in bar, keuken, koelcel uit. 

6.            Alarm inschakelen en deur sluiten conform afsluitprocedure. 

Algemeen 

1.            Roken is niet toegestaan in het gebouw.

2.            Geen alcohol aan personen onder de 18 jaar. 

3.            Geen geluidsoverlast naar omwonenden.

4.            Afsluittijd rond 23.00 uur, tenzij ontheffing van de gemeente verleend is. Geen kinderen achter de bar, ook niet van kantinedienstmedewerkers  In principe alleen diegene die kantinedienst draait achter de bar en in de keuken.

 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard