Geschiedenis

De eerste editie van de Oriënt Aope werd gehouden in 2008. De eerste wedstrijdleiding bestond uit Janyk Faworek, Willem Waaijen en Martijn Thelen. Op de foto voormalig Oriënt lid Willem.

We hebben de eerste toernooipagina nog gevonden. Klik hiervoor op deze link. Toen gebruikten we nog niet toernooi.nl.

Het toernooi groeide snel uit naar een succesnummer. De versie van 2009 had maar liefst 216 spelers. Hoe we dat zo exact weten? Check onze bron toernooi.nl

Kijk eens naar de heren enkel 7 uit die tijd: 39 spelers! Of de heren enkel 6: 37 spelers. 

In de 3 hadden we de toppers uit eigen vereniging zoals Ricardo Hagedoorn en Martijn Thelen en de goede spelers uit de regio zoals Ralph Ubachs en Ilie Zenden. Ook alle damescategorieën waren heel goed gevuld.

Met meer dan 200 spelers op het park en eens zo veel wedstrijden was het park elke avond gezellig vol. Oriënt staat dan ook bekend om een altijd goed gevuld terras met mensen die voor de lokale en regionale publiekstrekkers komen.

Rijen dik!

De noodzaak tot het plaatsen van meer en andere tafels voor meer mensen ontstond.

In 2010 kelderde het aantal deelnemers fors naar 169. In 2011 en 2012 stabiliseerde dit aantal rond de 170 en daarmee leek een stabiele, duurzame basis voor de toekomst gelegd. Maar in 2013 ging het aantal richting de 100 spelers, 2014 iets meer dan 60. Categorieën konden opeens niet meer doorgaan. De organisatie stopte er mee en er kon onder de eigen leden geen vervanging worden gevonden.

Maar bij een club met de uitstraling en gezelligheid van Oriënt hoort een open toernooi. En Oriënt beschikt over voldoende toernooispelers op allerlei niveaus. In de directe regio kom je op veel toernooien veel Oriënt spelers tegen. Een herintroductie van de Oriënt Aope in 2019 is dan ook geen wens of een optie, maar een must. En we gaan het zo leuk mogelijk maken!

In dit geval 17+, aangepast aan wat de huidige toernooispeler fijn vindt. Ook de 35+ is toegevoegd, om iedereen op hun wenken te bedienen. In 2008 was er nog geen 8 nodig, maar gezien het grote niveauverschil met de 7 en de toegenomen aantallen in de 8 is die categorie er ook aan toegevoegd. En we gaan zo veel als mogelijk spelen in poules. We vinden het belangrijk dat iedereen - behoudens een walk over - altijd twee wedstrijden kan spelen.

Maar we vinden de nostalgie ook belangrijk. De basis waarop we opnieuw opbouwen. En vonden jullie de vorige afbeeldingen als (oud-)Oriënter of (oud-)toernooideelnemer al leuk? Dan volgen hier nog een paar hele leuke sfeerfoto's van die edities.

 

Herkennen jullie nog v.l.n.r. Don Nutzinger, Rachid Bencherif, Ricardo Hagedoorn, Paul Willekens en Roy Jetten?

 

Samen Xboxen via de beamer!

 

Twee oud-leden en twee nog-altijd-leden:

 

Over lokale toppers gesproken: winnaars HD-4, Kevin Stelten en Ron Mohren.

 

Heel veel uren in de Oriënt Aope gestoken: Janyk en Joke.

 

Ook over lokale helden gesproken ... maar dan achter de bar: Zef Jetten en Harry Diederen.

 

En zoals toen gebruikelijk was; afsluiten op zondag met je competitieteam!

 

Je bent al lang van Oriënt ... als je deze mensen allemaal kent! ;)

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912