Orient Express februari 2020

Oriënt Express februari 2020 Van de redactie

Hier is dan weer onze tweede editie. We hopen dat de eerste editiegoed bevallen is. Hebben jullie iets dat leuk is om hierin te vermelden. Laat het ons weten!! Deze Orient Express is door en voor onze leden!! Mail ons [email protected]   

Oriënterboll

Kookclub Oriënterböll nodigt jullie uit voor een culinair viergangen verrassingsdiner met amuse, aperitief en koffie na in de kantine van onze club waar wij maximaal 50 gasten kunnen ontvangen. Elk Oriënt-lid mag één introducee meenemen. Inschrijving gaat op volgorde van betaling (vol is vol).   

 • Waar: Kantine TC Oriënt.  
 • Wanneer: Zaterdag 21 maart 2020. 
 • Kosten: € 35.= p/p, exclusief drankjes.  
 • Ontvangst:18.30 uur met amuse en aperitief.  
 • Aanvang diner: 19.00 uur  
 • Betaling: Vóór 7 maart 2020 op bankrekeningnummer NL49RABO0187611432   

t.n.v. TC Oriënt met vermelding “Diner Oriënterböll” en naam.

Vega mogelijk met vis, per mail aan te geven en/off bij aanmelding/betaling ).

De eventuele opbrengst komt ten goede van onze tennisclub. Bij vragen en/of opmerkingen [email protected]

  

Trainingen 2020

Meer dan 170 mensen hebben zich gemeld voor de trainingen. Dat zijn er 35 meer dan vorig jaar, wat ook al een goed jaar was. De voorlopige indeling is reeds verzonden.    

Onze vereniging draait niet zonder vrijwilligers!!! Vacatures in 2020

We zijn nog steeds op zoek naar mensen die een steentje bij willen dragen binnen TC Oriënt . Concreet gaat het om de volgende vrijwillige functies:

 • Jeugdcoördinator; wie heeft een goed overzicht wil aanspreekpunt zijn??
 • Trainingscoördinator; we hebben veel trainers en het loopt als gesmeerd, maar het moet nog altijd gecoördineerd worden.
 • Financiële Administratie ; eigenlijk de “boekhouding ter ondersteuning van de penningmeester”: we werken bijna geheel digitaal.
 • Padel (het bestuur is in het voortraject nadrukkelijk betrokken, maar de werkgroep gaat de zaken daarna oppakken: zoals vergunningverlening, begeleiding, stimuleren, promoten)

Interesse? Meld je dan alsjeblieft via [email protected]

 Samen werken wij aan Oriënt!  

Competitie 2020 Eten, gebruik keuken en teams

Zoals jullie reeds weten, mogen de competitie-teams dit voorjaar het eten zelf regelen. Aanleiding waren de resultaten van de door jullie ingevulde enquête. Ondanks ons eerdere besluit, dat de keuken niet gebruikt mocht worden, willen we, gedurende een proefperiode van een maand, de teams toch gebruik laten maken van de keuken.

Dit houdt in: de vrijgemaakt stellingen in de koeling, de magnetron, het frituurvet, de gaspitten en het bestek. Dus al het andere, zoals sauzen, de diepvries of de koelkast niet.

We gaan het proberen!

Dit voorjaar spelen 30 teams competitie, waarvan 1 via Westerheide (die onder onze vlag mogen spelen op vrijdagavond op hun park). Dit levert ons extra contributie inkomsten en een uitwijkmogelijkheid op, terwijl zij mee kunnen doen aan de Nederlandse competitie. Zo helpen we elkaar als clubs.

 • Op zaterdag hebben we 14 teams, dus 7 thuis per speeldag.
 • We zullen met wisselende aanvangstijden werken.
 • Op woensdag- en donderdagavond hebben we geen teams meer.
 • De indeling van de competitie door de KNLTB wordt begin maart verwacht.  

Wintertoernooi

Op 1 februari hebben we weer een doorstart gemaakt met het TC Orient Wintertoernooi in de tennishal Susteren. Helaas hadden we maar een beperkt aantal inschrijvingen. Het deelnemersveld was zeer divers qua leeftijd maar ook qua speelsterkte. We kijken terug op een zeer geslaagde avond met pittige wedstrijden, veel plezier en de gezelligheid daarna. Rond 1 februari 2021 willen we het weer organiseren dus hou die datum alvast vrij zodat we meer deelnemers kunnen begroeten.  

Algemene ledenvergadering Op donderdag 5 maart om 19.30 uur is in onze kantine de ALV 2020.

De bekende onderwerpen zullen de revue passeren, zoals een terugblik op 2019, de verantwoording en decharge bestuur en de begroting 2020. Verder staan o.a. op de agenda de kantinedienst en padel. Meer informatie ontvangt u via de e-mail en uiteraard op de app en website.  

Incasso contributie In tegenstelling tot voorgaande jaren wordt   de contributie in maart geïnd naar aanleiding van de besluiten op de komende jaarvergadering.  

29 maart, alvast noteren in de agenda Op 29 Maart houden we weer onze teambuildingsdag voor de competitiespelers. Niet competitiespelers kunnen echter ook een balletje slaan. Een mooie gelegenheid voor nieuwe leden om kennis te maken met de club en clubleden. Deze dag worden ook de competitie ballen uitgedeeld en de pasjes voor de nieuwe leden uitgereikt. Bestaande leden behouden hun pasje van vorig jaar. Een uitnodiging volgt nog!  

Cursus VCL & VTL

Wie heeft altijd al willen weten, wat de regels zijn tijdens een toernooi of een competitiedag? Hoe wordt alles in goede banen geleid? Wat zijn de taken van een VCL-er (verenigingscompetitieleider) of VTL-er (verenigingstoernooileider). Namens de TC wil ik jullie uitnodigen om deel te nemen aan een cursusavond. Het is niet ingewikkeld, schept veel duidelijkheid en is leuk om te weten. Ook, als je geen competitie of een toernooi organiseert!

 • Voor VCL-er is de cursus 10 maart van 19.30 uur tot 22.30 uur.
 • Voor VTL-er is de cursus 17 maart van 19.30 uur tot 22.30 uur.

Deze avonden zijn in Urmond. De cursusbijdrage wordt door TC Oriënt betaald. Als voorbereiding op de cursus ontvang je een e-learning, die je op een zelf gekozen moment kunt doorwerken.

Inschrijven kan via de ledenadministratie tot 10 dagen voor aanvang van de cursus. Na 5 jaar kun je kosteloos een opfriscursus volgen via e-learning. Verdere informatie is te vinden in de bijlage.  

Orient Express editie Februari.pdf cursus-informatie-vclvtl-voorjaar-2020.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912