Oriënt Express april 2020

Van de redactie
Het is nog steeds stil op onze banen, helaas. Totdat groen licht gegeven wordt voor jong en oud, zoeken we naar manieren om ons clubgevoel levendig te houden. We starten dan ook met een stukje geschiedenis van TC Oriënt. Velen van jullie zullen dit herkennen en de jeugd kan zien hoe we ooit begonnen zijn. Weet iemand van jullie nog mooie anekdotes uit het verleden? Laat het ons alsjeblieft weten en wanneer je hierbij ook nog foto’s hebt, is het helemaal fijn! [email protected] Voor nieuws heet van de naald kijk op onze facebook pagina en uiteraard op onze website.

Van het bestuur mbt corona
Zoals jullie op social media, onze website en de clubapp hebben kunnen lezen heeft ook het bestuur kennisgenomen van de landelijke maatregelen. Als je het kortweg op de tennisvereniging betrekt, zijn de maatregelen voor de jeugd versoepeld en voor de senioren verlengd.

Stand van zaken t/m 24 april

De jeugd kan weer tennissen vanaf 29 april
Zoals jullie vast allemaal al in het nieuws hebben gehoord, mag onze jeugd vanaf 29 april weer de tennisbanen betreden. Twee banen mogen geopend worden en de jeugd mag naast de reeds geplande trainingen ook op de dinsdag- en woensdagavond van 18 t/m 21 uur komen vrij spelen. Dit is echter alleen mogelijk indien er een toezichthouder aanwezig is op het park. De toezichthouder ziet er op toe dat iedereen zich aan alle door de KNLTB/NOC*NSF voorgeschreven regels houd. Wij zijn dan ook op zoek naar vrijwilligers om het voor de jeugd mogelijk te maken om te komen tennissen! Vanaf vandaag (27 april) zal het mogelijk zijn om je via de clubapp in te schrijven om een avond toezicht te houden (op dezelfde manier als ingeschreven kan worden voor de kantinediensten). Wij zijn op dit moment druk bezig met alle regels overzichtelijk onder elkaar te zetten, zodat wij alle betreffende vrijwilligers zo snel mogelijk dit document kunnen toesturen. Uiteraard tellen ook deze diensten mee in ons puntensysteem van de kantinediensten. Mocht je nog vragen hebben, mail dan het secretariaat [email protected]

En de senioren dan?
Voor de senioren zijn de maatregelen sowieso verlengd tot en met 19 mei. Kan er dan vanaf 20 mei getennist worden? Dat is nog maar de vraag. Wat we wel weten, is dat de KNLTB al voorbereidingen treft voor tennissen voor senioren wanneer het kabinet tot versoepeling besluit. Per wanneer kan dit dan? Dat is wachten totdat het kabinet het verantwoord acht. En kunnen we dan direct weer volle bak aan de slag? Daar lijkt het zeker niet op. Als je het ons vraagt, is 20 mei nog lang geen zekere startdatum en weten we vrij zeker dat we in stapjes open zullen gaan. Denk dan bijvoorbeeld aan het spelen van singels, niet op het park aanwezig blijven na speeltijd en andere tijdelijke maatregelen. Overigens geldt ook hier dat ongetwijfeld eenzelfde traject als voor de jeugd aan de orde zal zijn: eerst kabinet, dan KNLTB (met partners NOC*NSF, RIVM en VSG) en dan gemeente. En dan uiteraard wijzelf met de trainers.

Wat nu met de contributie?
Net zoals de sponsorgelden hebben we de contributiegelden volledig gefactureerd. Daarvan hebben we iedereen op de hoogte gesteld. We kiezen ervoor om pas nadat de impact volledig bekend is een ALV te beleggen om over compensatie te vergaderen. Het is namelijk een bevoegdheid van de ALV en niet van het bestuur. Bovendien is de impact nu nog niet bekend. Kunnen we vanaf 20 mei volledig open? Gefaseerd? Of zijn we nog tot en met juni of langer op slot? We weten het niet, dus nu over welke compensatie dan ook spreken zou uit de lucht gegrepen zijn. Daarom stellen we voor nadat we achteraf de impact kunnen overzien een ALV met elkaar te houden hierover. Tegen die tijd hebben we ook met de KNLTB en de gemeente gesproken over onze vaste kosten bij deze partijen. Want daarin hopen we natuurlijk ook te worden tegemoet gekomen.

En wat doen we nog meer?
We houden jullie bij elke update op de hoogte. En we hebben al diverse financiële ondersteuning aangevraagd. Zo hebben we van het Rijk de bekende 4.000 euro toegezegd gekregen. Helaas konden we geen aanspraak maken op het Rabobank Coöperatiefonds, ondanks een goed onderbouwde aanvraag. Jammer! We zitten dus zeker niet stil. En als u nog een goede ondersteuning weet voor onze vereniging, laat het ons weten!  

Geschiedenis van Oriënt deel I
In 1977 werd het idee geboren om een tennisclub op te richten. Na 4 jaar bakkeleien met de Gemeente en de Sportstichting kwamen er 2 tennisbanen en tennisclub Oriënt zag 22 januari 1982 het officiële licht. Bij de start van het 1e seizoen doet een schaftwagen (sjob) dienst als kantine en bestuurskamer. Een overdekte vrachtwagen werd gebruikt als huldigingsruimte. Het gros van de leden had nog nimmer getennist dus er werd volop les gegeven en de spelregels moesten natuurlijk ook nog geleerd worden.

De wintertraining (balvaardigheid) voor jong en “oude” beginners startte in de gymzaal van de basisschool in Broeksittard. Na 5 jaar Schaftwagen kwam er in september 1982 eindelijk een kantine. Een houten gebouw dat voorheen dienst had gedaan als kleuterschool in Limbrichterveld. Met vereende krachten werden er douches, toiletten, kleedkamers en een heuse bestuurskamer gerealiseerd. TC Oriënt werd steeds groter en er was zelfs spraken van een ledenstop. In 1983 werden de banen 3 en 4 aangelegd. Met de komst van de vele nieuwe bewoners van de wijken Kemperkoul, Lahrhof en Haagsittard groeide de club gestaag door en in 1985 met een ledental van 400 leden, werden de banen 5 en 6 aangelegd. De kantine “’t Sjobke” draaide (net als nu) met vrijwilligers en gezelligheid kende daar geen tijd. Dankzij de goedlopende kantine is verlichting aangelegd die volledig gefinancierd is door Oriënt zelf. In 1992 bleek de kantine niet meer veilig te zijn. Achter de bar zakte je door de vloer, stroom klapte er regelmatig uit, lekkages etc. In nauwe samenwerking met de Gemeente werd in 1994 het nieuwe clubgebouw gerealiseerd. Velen hebben de handen uit de mouwen gestoken om kosten te besparen. De kantine was klaar en Piet Veugen, de voorzitter vanaf de oprichting van de club, nam na 13 jaar afscheid evenals Henk Bruns. Tijdens het zomerseizoen van 1997 is het 25 jarig jubileum gevierd met als thema “voor eer en sfeer”.  Een grandioos feest dat dagen duurde met voor ieder wat wils en prachtige clinics van o.a. Mirjam Oremans. Lid vanaf het eerste uur? Laat het weten [email protected]  

Als senior tennisklaar zijn voor de periode na 19 mei (of later)
Het blijft natuurlijk frustrerend dat de senioren hun favoriete sport niet kunnen beoefenen. Althans, niet op een tennisbaan. Maar om toch fit aan de toekomstige aftrap te verschijnen, zijn er veel leuke en handige challenges. Het lijkt ons leuk wanneer jullie een van de challenges op onze social media delen (of hiervoor aanleveren) en vervolgens elkaar in sportief opzicht proberen te verslaan door het beter te doen. Enkele leuke ideeën voor een tennis challenge, die voor iedereen op elk niveau anders toepasbaar is: https://www.youtube.com/watch?v=yS6DZMxETPI . Je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wil! Zien we wat van jullie terug?  

De sponsoren voor 2020
Winddoeken; Giant Store Sittard-Geleen, Kempen Oberdorf, Plus Boudy Postma, FightVision, Autodemontage Zelissen, Intersport Gardenz, Moonen Notarissen, Kuypes Kessel, Sportcentrum Susteren, Zuidervaar en Verstegen Notarissen, The Athlete’s Foot, Schadenet Beckers Diamo Realisatie en Sport Trophy.
Sponsordoeken; Bakker Bart, Diederworx, Skubie, Project advies Bureau Ron Salvino, Enjoy, Senza.
Consumptiekaarten; Krekels Bouwservice.
Bierviltjes; Bouwbegeleiding En Meer.
Telborden; Diederworx.
Tribune; ASL.
Website; THB Administraties.
Sponsorbord kantine; FightVision en Plus Boudy Postma.
BEDANKT!  

https://www.youtube.com/watch?v=FkW12RZ8yzo
Op het internet is heel erg veel te vinden over van alles en nog wat. Dus ook over tennis. Klik eens op de bovenstaande link. Je weet niet wat je ziet. Hans Klok is er niets bij!!!! Titel:  “Roger Federer ● 20 Shots That If They Were Not Filmed NOBODY Would Believe Them”

Tot slot
Het is heel vervelend, we willen het liefst allemaal in dit mooie weer op de mooie (en nu perfect voorbereide) gravelbanen staan. Maar het is even niet anders. De volksgezondheid prevaleert. Dus houd vooral vol! En let een beetje op elkaar.

4e editie 27 april 2020.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912