Orient Express januari 2020

Waarom de Oriënt express?

We hebben van diverse leden vernomen dat het niet voor iedereen gemakkelijk is om de website of de club app te benaderen waardoor leden verstoken blijven van belangrijke info binnen onze club. Daarnaast hopen we de betrokkenheid van jullie te vergroten door ook leuke weetjes hierin te vermelden. Voor de inhoud van deze Orient Express zijn we dan ook afhankelijk van jullie als lid maar ook van de het bestuur en de commissies. Weten jullie iets dat belangrijk of leuk is? Stuur dit dan naar [email protected] . Rineke Sartorius en Nicolle Narinx zullen dan contact met jullie opnemen. De bedoeling is dat de Orient Express in het tennisseizoen maandelijks uitgegeven wordt.    

Wintertoernooi TC Orient 01 februari 2020 tennishal Susteren

Een recreatief toernooi voor alle senioren leden van TC Oriënt en tevens de mogelijkheid voor het meenemen van 1 introduce(e). We proberen aantrekkelijke partijen te plannen waardoor er voor alle deelnemers voldoende uitdaging bestaat om op zijn of haar niveau een leuke partij te spelen. Er worden 3 speelronden per deelnemer gepland. Aanvang van het toernooi is 19.00 u. Melden van aanwezigheid en betalen inschrijfgeld kan vanaf 18.30 uur. Gepland einde van het toernooi is rond 22.45 u. Inschrijf geld is € 10,- per persoon. Hiervoor wordt er koffie/thee geschonken bij binnenkomst en worden er hapjes geserveerd. Zaal en ballen wordt door tennishal Susteren ter beschikking gesteld. Jullie kunnen je aanmelden door een mail te sturen aan [email protected]. Inschrijven kan tot zondag 26 januari, waarbij geldt vol= vol. Indien een introduce(e) wordt ingeschreven graag ook niveau vermelden.    

De Kinderwijkraad is aan de bal!

Na de herfstvakantie is de Kinderwijkraad Sittard Noord-Oost gestart op de maandagmiddag in de kantine van TC Oriënt. De kinderwijkraad bestaat uit 18 kinderen van de groepen 6-7-8 van Kindcentrum Sittard. De Kinderwijkraad wordt officieel geïnstalleerd door wethouder Kim Schmitz. De kinderen leren in de bijeenkomsten over burgerschap en democratie en ze maken samen plannen om hun eigen wijk te verbeteren. Natuurlijk gaan ze de plannen ook zelf uitvoeren! Op deze manier leren ze over draagvlak, organiseren, overleggen, interviewen, presenteren en samenwerken. Vorig jaar heeft de wijkraad workshops bedacht tegen pesten met de titel “sta stevig in je schoenen”. Die workshops hebben de kinderen gegeven aan 250 kinderen. Voor het thema zwerfafval hebben ze stickers ontworpen met ludieke leuzen die in samenwerking met de Gemeente op meer dan 60 prullenbakken en borden komen te staan. (Nu reeds te zien in de speeltuin De Baandert.) Wij zijn reuze blij met de fijne binnen en buitenruimte van TC Oriënt.   Nannet van Loo, coördinator Kinderwijkraad. Binnenkort zijn wij op facebook te volgen.   De Kinderwijkraad met de wijkagent      

“Wat is het stil!”

Misschien denken jullie “Wat is het stil rondom padel”. Graag geven we jullie een update waar we staan. We hebben al enkele stappen gezet, maar we zijn niet zo ver als we hadden willen zijn. Vandaar ook dat het een beetje stil is gebleven, terwijl we op de achtergrond toch wel degelijk druk bezig waren. Wat is gebeurd in het tweede halfjaar van 2019? Meer informatie ga naar onze website https://www.tcorient.nl/januari_2020_-_padel

   

Datum Algemene Leden Vergadering bekend ! 

Op donderdag 5 maart om 19.30 uur is in onze kantine de ALV 2020. De bekende onderwerpen zullen de revue passeren, zoals een terugblik op 2019, de verantwoording en decharge bestuur en de begroting 2020. Mogelijk, hopelijk, kan het bestuur jullie dan ook een voorstel voor de realisatie van padel voorleggen. Dat hangt samen met de afstemming met het Stichting Waarborgfonds Sport. Hierover meer onder de padel update.      

Vacatures in 2020

Onze ambities zijn groot. Maar daarmee ook de hoeveelheid werk. En zoals bekend maken nu eenmaal vele handen licht werk. Concreet gaat het om de volgende vrijwillige functies:

  1. Jeugdcoördinator (heel wat mensen zijn met de jeugd bezig, maar we zoeken iemand die   het geheel overziet en aanspreekpunt kan zijn)
  2. Trainingscoördinator (nadat we afscheid namen van onze trainer in loondienst, hebben we veel trainers als vervangers. Inmiddels loopt dat gesmeerd, maar het moet nog altijd gecoördineerd worden)
  3. Financiële administratie (eigenlijk de “boekhouding”: we werken vrij efficiënt en bijna geheel digitaal, waarbij we alle transacties netjes vastleggen – dit is de ondersteuning van de penningmeester)
  4. Padel (het bestuur is in het voortraject met o.a. het waarborgfonds en de offertes nadrukkelijk betrokken, maar de werkgroep gaat de zaken daarna oppakken: vergunningverlening, begeleiding, stimuleren, promoten)   Interesse? Meld je dan alsjeblieft via [email protected] Samen werken wij aan Oriënt!    

Sponsor TC Oriënt gratis!

Koopt u wel eens online? Met SponsorKliks kan je nu zelf een financiële bijdrage leveren aan jouw vereniging/stichting, zonder dat het jou een cent extra kost!  

Hoe werkt het? Door op deze Link te klikken verschijnt een overzicht van tientallen webwinkels, waaronder Bol.com, Coolblue en Zalando. Elke aankoop bij een van deze bedrijven levert TC Oriënt een commissie op terwijl u zelf dezelfde prijs betaalt, het kost U dus niets extra.   Doe hetzelfde als u uit eten gaat of een pizza wilt laten bezorgen. Via  onze website http://tcorient.nl kunt u o.a. terecht bij 4.500 restaurants waarbij elke bestelling of reservering geld oplevert. Zo is sponsoren niet alleen heel gemakkelijk maar nog lekker ook!      Het internetadres van de pagina TC Oriënt is http://www.sponsorkliks.com/products/partners.php?club=4992

 U sponsort dus gratis!

Orient Express jan.2020.pdf handleiding website bijlage.pdf

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912