Corona maatregelen update januari 2022

Corona maatregelen update:

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen.

Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur.

Daarna moeten buitensport en binnensportlocaties worden gesloten, ook de horeca. Op binnensportlocaties blijft een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig voor spelers van 18 jaar en ouder.

De maatregelen blijven in ieder geval van kracht tot zondag 14 januari 2022. 

De recentelijke aanpassingen voor onze jeugd tot en met 17 jaar om tot 20:00 te kunnen spelen zullen wij niet opvolgen, banen blijven na 17:00 gesloten.

Lees hier het uitgebreide bericht van de KNLTB:

Aanvullende richtlijnen

Maatregelen voor tennis.

De maatregelen voor tennis in het kort:

  • Sporten blijft mogelijk, zowel buiten als binnen van 05.00 uur tot 17.00 uur. Dit geldt voor vrij spelen, trainingen, competities en toernooien.
  • Tijdens het sporten is de 1.5 meter afstand niet nodig, buiten de baan of op het park is de 1.5 meter wel verplicht. Geef elkaar de ruimte.
  • Voor buiten sporten is het niet nodig een CTB te laten zien.
  • Horeca op sportlocaties mag open van 5.00 uur tot 17.00 uur. Een CTB is nodig voor iedereen van 18 jaar en ouder bij het betreden van de binnenruimtes, horeca en terras van de sportlocatie. Een vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en 1.5 meter afstand is verplicht. Dit betekent dus dat iedereen die gebruik maakt van het clubhuis of het buitenterras op een vereniging een CTB moet laten zien. Dit geldt ook voor de andere binnenruimtes, zoals kleedkamer, toilet en bestuurskamer.
  • Publiek is niet toegestaan op het park of in een hal. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Uitzonderingen:

  • Mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en vrijwilligers hoeven geen CTB te tonen in binnenruimtes op verenigingen en binnensportlocaties. Denk hierbij aan leraren, coaches, onderhoudsprofessionals, competitie- en toernooileiders en andere vrijwilligers zoals ouders die moeten rijden naar een training of wedstrijd.
  • Topsporttrainingen en wedstrijden vormen een uitzondering, deze mogen na 17.00 uur wel doorgaan. Zonder publiek.

 

Hoe nu verder?

Voor onze club betekent dit:

  1. Er kan iedere dag van 9:00 tot 17:00 gespeeld worden, hierna is de club volledig gesloten. Met uitzondering van de dagen als het 's nachts gevroren heeft. Het is dan mogelijk dat de baan in de ochtend gesloten blijft.
  2. "Alle" Trainingen komen tijdelijk te vervallen, met uitzondering van de woensdagmiddag van Frank (jeugdtraining).
  3. Na 14 januari  2022 wordt de situatie opnieuw bekeken.

Voor meer info:

KNLTB Corona

Of bij vragen via het mailadres [email protected] 

 

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 46 452 7043

T.C. Oriënt

Achter de Hoven 83
6137 SK Sittard

KVK-nummer

40187912